K4 muži

Apríl !?!
Atraktivní podívanou, ba přímo magnetem na diváky, jsou bez pochyby závody kategorie K4 muži na libovolné trati. K dosažení kvalitního výsledku musí celá posádka nejen poctivě natrénovat, ale navíc být i dokonale sjetá (rozumějme na vodě). V minulých letech jsme měli možnost opakovaně vidět poděbradskou mužskou posádku během Mistrovství ČR na krátkých tratích. Budeme mít tu příležitost i letos?

Ohlédnutí `05 -`08

Historie mužské poděbradské „káčtyřky“ nesahá dále než do roku 2005, proto přehled všech dosavadních startů nezabere mnoho místa. Nutno dodat, že se zatím nepodařilo ani jeden start proměnit ve vysněný medailový zisk.

RokTraťPosádka
2005K4 500mLuděk Martinek, Jan Pfoff ml., Franta Marek, Standa Marek
2005K4 1000mLuděk Martinek, Jan Pfoff ml., Franta Marek, Standa Marek
2006K4 500mLuděk Martinek, Jan Pfoff ml., Franta Marek, Pavel Molinari
2006K4 1000mLuděk Martinek, Jan Pfoff ml., Franta Marek, Standa Marek
2008K4 500mLuděk Martinek, Jan Pfoff ml., Jan Pfoff st., Michal Pfoff
Pečecká desítka

Obr.1 - K4 muži 2006 500m

Posádka `09

Muži jsou momentálně nejsilněji zastoupenou kategorií v našem oddíle, teoreticky bychom mohli postavit hned několik posádek, ale nepředbíhejme. Kdo tedy může zaplnit jednu ze čtyř děr? Kandidáty jsou: Ludva, Pepek, Standa, Fána, Ondra, Šaman, Vercajk, Pejpr, Mol a zapomenout nesmíme ani na Předsedu, který nemá výkonnostní problém přeběhnout ze své veteránské kategorie do mužské, jak nám už dříve předvedl. Deset zkušených závodníků. Součet všech jejich startů by lehce přehoupl tisícovku a dá se jen těžko odhadovat, kde až by se ono číslo zastavilo. Navíc by se nejednalo o cifru konečnou, neboť mnozí z nich v letošní sezoně opět mají chuť bojovat s konkurencí a možná trochu i sami se sebou. Odpovědi na otázky, zda naši K4 opravdu v Račicích uvidíme a v jakém složení, se dozvíme až v první polovině srpna. Faktem zůstává, že mnozí z kandidátů mají zatím pádlo a kajak pod zimní vrstvou prachu – a to není apríl.

Pečecká desítka

Obr.2 - K4 muži 2008 500m

Autor: Pavel Molinari, Foto: archiv


zpět